Het clubkampioenschap. Prestigeslag onder ploeggenoten. Voor 1 jaar de ‘beste’ van de ploeg. Eerlijk, iedereen wil dat eens worden.

We moesten zwemmen in de ochtend te Izegem. Om 15u werd er gestart met de fiets en de daaropvolgende loopproef op de Mol.
Afstand 500/23/5 -> iets minder dan een uur kapot gaan.

De tegenstand was niet mals. Wat wil je als je in een ploeg als EFC-ITC terecht komt.
Ik moest rekening houden met de jeugdige klasbakken, Stan en Remi. Die hadden een positieve indruk nagelaten op het BK te Doornik.
Met onze man van de lange afstand, Hannes Cool heb je nooit gedaan en onze cijferman Ward, die komt ook altijd eens piepen.
Ik hield ook rekening met Jasper Sabbe. Jonge gast, die aardig stukje kan zwemmen, weet wat fietsen is en boven de 16,5 km/u kan lopen. Hij liet me een ferme indruk na op de stage in Mallorca

Na het zwemmen was het vrij duidelijk. Stan blaast iedereen weg met de toptijd van 5’25, Ward (ja hoor hij kwam piepen) en ik zwemmen dichtbij de 6 minuten. Jasper, Hannes en Remi volgen op korte afstand. Alles op een zakdoek voor het podium.

In het fietsen starten we omgekeerd. Men schat ons in naar waarde (combinatie fietsen en lopen, systeem met handicaps). Voor mij was het simpel. Inlopen op Stan en Hannes afhouden.

Om 15u25 vertrok ik voor een dik halfuurtje knallen. Dit op TANKSKE. Matgroene tijdritmachien, voorzien van nodige details en show.
Want, ook show is belangrijk tijdens de wedstrijd. Zien en gezien worden.
Samen met tankske reed ik naar de eerste tijd. Niet evident, mits ik als voorlaatste vertrok dus constant moest inhalen en de wind was ook aanwezig.
Maar ik had Stan in het vizier en liep een beetje verder weg van Hannes.
Ideaal en virtueel clubkampioen.
We bleven rustig, een vlotte wissel, de zweetband rond het hoofd en weg was ik voor de loopproef.

Het lopen (waar ik dit jaar toch een stuk meer aandacht op vestigde) verliep zeer goed. Ik kon gelijke tred houden met Stan. Hannes kwam enkele seconden dichter maar kon zijn titel niet verlengen want die ging naar Phil.

Inderdaad, de nieuwkomer die op stage zei aan zijn roomie, Jaron ‘la puissance’ Vanhoutte. ‘Wie clubkampioen wil worden, zal mij moeten passeren’ bleef van zijn woord en werd CK.
Den eersten van het seizoen is een feit. De eerste bloemen ook :).

Hannes werd kort daarop 2de, Stan knap 3de dan kwamen Ward, Jasper en Remi over de streep.

Conclusie voor mezelf. Het gevoel zit goed, de conditie is in orde, nu nog wat warmer weer en op naar 21 mei voor de halve te Leuven.
Daar zal het de eerste grote test zijn met de grote kanonnen.

Hierbij wil ik eventjes melig doen en enkele mensen bedanken. Want triatlon doe je niet alleen.
Eerst en vooral alle supporters en specifiek de cofineufneuf fans, u was geweldig, zoals altijd.
Mijn trainer Dirk Demaré die echt wel het maximale uit mij haalt.
Mijn ouders en mijn vriendin Lore

Ook een bedanking aan alle medewerkers, vrijwilligers, seingevers, de speaker (voorzitter), de jeugd die met water stond tijdens het lopen, de fotografen en alle deelnemers natuurlijk.
Merci, zonder jullie was er geen clubkampioenschap.

#gaumont #phil #tankske #cofineufneuf #efcitc #pulso #infigo

4 Comment on “Bingo

 1. Sterk sterk sterk Phil. Toen je in Mallorca naast mij naar boven reed op de klim van Sa Calobra dacht ik, dien is echt veel minder dan ik dacht, en heeft vooral ne grote mond, of dien is heel verstandig aan het trainen en zet al die anderen nen neus. Nu weet ik het wel!! Dikke proficiat.

  1. Hahaha super.
   Laat ons zeggen dat ik in Mallorca bezig was met zeeeeer verstandig te trainen.
   Lossen is geen schande

 2. Proficiat met je titel en veel succes in Leuven!

  1. Bedankt, sorry voor de late reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.