Wat als je aan de start staat met het gevoel dat je net een halve triatlon meedeed.
Wel laat ons zeggen, de moraal zat diep onder nul maar goed.
Laten we er het beste van maken.

Vandaag triatlon te Meer op het programma.
Meer stond omschreven als een B wedstrijd.
B wedstrijd? Excuseer.
In het begin van het seizoen moest ik een aantal wedstrijden opgeven aan de trainer die ik wou meedoen als training en die niet van belang waren.
Voor mij raar, want ik wil altijd mee doen om te winnen. Meer B race dus en geen rust in de week.

Dus na Leuven trainde ik hard door en vorige week was ook niet van de poes. Dit in combinatie met mijn hectische werkweek. Geen evidentie maar het lukt me net om alle puzzelstukjes te doen passen. Ook mede door mijn trainer en mijn vriendin Lore. Waarvoor dank.

Ik kwam met met zware armen en benen aan de start. Ik was ook redelijk moe. Doch was de drang om te winnen groot.
Dirk belde mij nog met enkele bemoedigende woorden.
Cofi99collega Fausto aka Kevin Deman startte ook en gaf mij ook nog wat tips mee. Gazz geven van start tot finish, merci Fausto.

14u werd de start gegeven.
Zonder pak in het 24 graden warme meer te Meer.
15 sec
10
5
Start

Twee stappen in het water ne ferme duik en weg was ik samen met een mooie meute.
Ik zwom in 5de positie tot aan de tweede boei (500m). Eenmaal daar kwam het betere gevoel terug. Ik versnelde en kwam na 1000m in de voeten van de 2de uit het water op 10 sec van de leider.

De wissel, altijd al een onderdeel geweest waar ik goed in ben, verliep vlekkeloos. Ik wisselde zeer snel en begon meteen als leider te fietsen. Ik nam resoluut de kop. Samen met Tankske (die sukkelde met kinderziektes maar dit werd mooi opgelost door Alexander Chamon, merci Bobby, alles zit nog vast).

Het was afzien. De benen redelijk zwaar … net niet op ontploffen. De wind kende ook geen genade. Ik kwam na 1 ronde door met een voorsprong van 30 sec.
Ik deed teken naar ma en Lore dat alles goed zat doch liepen de bovenbenen duchtig vol.

2de ronde 48 sec. De benen kwamen wat losser maar het frisse gevoel was er niet. Nog 1 ronde overleven dacht ik bij mezelf. Ik had een mooie voorsprong samen gefietst.
Ik werkte het volledige fietsnummer als leider af. Hier was ik wat verbaasd over, ik had ver van goeie benen en was zeker niet uitgerust.
Ik kwam als leider in de wissel, wisselde vlot, gelleke mee, de gele zweetband rond mijn hoofd maar tot mijn verbazing had ik MAAR 20 sec voorsprong meer op Hans Moonen (militair kampioen en zeker gene pannekoeke gelijk wij het zeggen). Die moet ferm doorgereden hebben de laatste ronde. Maar goed, ik had de leiding en bleef rustig.

Ik vond de looptred totaal niet.
Het lopen bolde niet. 1 stap vooruit 2 achteruit. Lastig lopen zo. Ook weten dat Hans op 20 seconden hangt.

Na 5km kwam Hans aansluiten. Ik pikte mijn wagonnetje aan. Helaas na 7,5km nam hij 7 sec. Na de bevoorrading dit op 1 km van de streep, liet ik de kop hangen. Weg was hij. Verdiende winnaar. In een triatlon non drafting wint altijd de sterktste.
Proficiat Hans

Een dertigtal seconden later werd ik 2de. Met een dubbel gevoel.
Enerzijds content na een zware week en Leuven om terug op het podium te klimmen. Anderzijds teleurstelling. 1u30 op kop liggen en het dan verliezen. Maar van trainer Dirk mocht ik hier niets verwachten, B wedstrijd. Maar goed. Topsport. Winst en verlies, het ligt dicht bij elkaar.

Enkele conclusies voor mezelf.
Na een zware trainingsweek goed kunnen zwemmen en fietsen. Ondanks het zware gevoel toch mooie zwem en fietstijd kunnen neerzetten. Hierover ben ik zeer tevreden. Ik zwom en reed bij de betere tijden.

Het lopen er is nog werk aan. Ik mis snelheid, komende weken zal ik aan dit werkpunt sleutelen.

Ook nog te vermelden.
Kevin Deman zette een mooie wedstrijd neer na een zware stage. Jammer genoeg pakte hij een blauwe kaart maar gaf achteraf toe dat hij even het wiel koos. Het siert hem wel als atleet om dit te zeggen, velen zouden ontkennen. Bedankt Kevin voor de compagnie op de wedstrijd !!!

Ook het vermelden waard.
Mijn klimpartner van in Mallorca, Margot Vandekerkhove pakt de 3de plaats in de 1/8 triatlon te Roeselare. Mooie prestatie !!! #loonnaarwerken

Ook roommate Jaron ‘La puissance’ Vanhoutte presteerde naar behoren
Twee keer top tien in één weekend dit te Zeebrugge en Roeselare

Op naar de volgende wedstrijd.
18 juni Kortrijk met een mooi deelnemersveld en dit over een vernieuwde omloop.

See u

One Comment on “Daar sta je dan, doodmoe aan de start …

  1. 👌💪😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.