Vandaag kwam ik aan de start te Eeklo.
Afstanden 1000/43/10,4.
Ik had er zin in. Ik was relatief goed herzet van Kortrijk. Een mooi pakketje, 170 starters en enkele toppers. De Hertog, De Grooff, Dewitte en Dennis van Damme, een zeer goeie zwemmer.
Vandaag wou ik echt knallen. Een biljartvlak fietsparcours met enkele technische bochten en een zeer (lees. zeer zeer) pittige wind.
Voor de start even paniek, de pomp begeeft het en dit bij het blazen van het volwiel.
Fuck, 7bar is te weinig. Lore blijft rustig en reageert, we vinden wel een andere pomp.
Op één of andere manier, blijf ik zowaar ook rustig en ga ik opzoek naar een pomp.
Net voor het binnengaan van de wissel kan Gerrit (partner van Joke Coysman) mij helpen.
10 bar en de Phil is er klaar voor.
Merci Gerrit voor de lucht.

Om 13u30 ging het startschot.
Ik spurtte meteen weg en had een prima start. Ik zag op links het treintje vertrekken! Ik veronderstelde. De Hertog, Vandamme, De Grooff, Dewitte en nog een SMO’er. Ik pikte aan maar het tempo was te hoog en moest de rol lossen. Ik bleef op een 20 tal seconden hangen halfweg. Met 1 enkeltikker in mijn zog (enkeltikker -> iemand die geregeld eens op je voeten, kuit tikt tijdens het zwemmen)
Na 1km bedroeg de achterstand op de koplopers 40 seconden op de enkeling van SMO een tiental seconden. Ik kwam uit het water met Pieter Vanhee. Jawel good old Pieter was de enkeltikker!!!

Pieter, toch iemand die al van bij de jeugd meedraait op een hoog niveau en die nu nog altijd goed is voor een top10, top15. Dan mag die gerust eens op mijn enkels tikken. Finishte Hawaii in 9u30 enkel maar respect voor de Pietn.

Ik wisselde relatief goed enkel de helm ging niet snel dicht maar ik verlies hier bitter weinig tijd.

Op de fiets had ik maar 1 opdracht. Naar de kop van de wedstrijd. Voor de enkeling van SMO en Pieter was het tempo te hoog. Na een 7 tal km kom ik bij Van Damme, die inmiddels de kopgroep had moeten laten rijden. Hij bleef even hangen maar voor hem ging het ook te snel. Na 22km kwam ik tot op 30 sec. Ik gaf op de tegenwind alles wat ik had. Want met een groepje op 10m ronddraaien is beter dan alleen. Ik kom tot op 15 seconden maar dan lopen de benen vol, een teken om het tempo te doen zakken en de zijwind tegen was op die moment ook geen voordeel.
Ik moest al snel 3 kilometer bekomen en zag de leiders wegsnellen doch bleef ik rustig en vond mijn tempo van in het begin terug. Maar het was al te laat.
Achteraf hoorde ik dat De hertog er enkele ferme snokken aangaf, zodat het groepje in stukken lag.

Na 43 km wisselde ik als 4de op 1’30 van Dewitte. De Hertog en De Grooff hadden al een ruimere voorsprong.

Andermaal goeie wissel.
Zweetband, schoenen, gelleke en direct volle bak uit de wissel.
Ik vond meteen het goede tempo en kon het goed aanhouden. Na 5km kwam ik bij Lowie, ik versnelde wat zodat hij niet kon aanpikken. Ik merkte op het tussenpunt waar we elkaar kruisten dat ik korter kwam op 1 en 2. De laatste 3km versnelde ik nog maar kon de man op de 2 plaats niet meer bedreigen. Ik liep de 10,4 km aan 17,4 gem. Voor mij een opsteker die ik zeker nodig had. Ik kan nog ‘rap’ lopen.
Ik werd 3 de en kan daar vrede mee stellen.

Conclusies
Ik verlies in het zwemmen een 20 tal seconden teveel.
Terug komen op 3 brommers is haast onmogelijk ook fiets je dan met een tankske.
Dat de loopbenen van Leuven niet weg waren, laat ons zeggen. De goeie loopbenen waren op verlof, de laatste weken.

Nu is het vol opbouwen en kantjes scherpen voor de maand augustus.
Drukke maand met enkele mooie wedstrijden.
Later meer hier over.

Nogmaals bedankt aan Patty voor de foto’s, aan Dirk voor het oppeppen voor en tijdens de wedstrijd, bedankt Lore voor de innerlijke rust voor de wedstrijd.
Ook bedankt aan mijn ouders, de ouders en de zus van Lore, Jaron en Kevin. Merci voor de supporteringe onderweg.

Tot de volgende en bedankt aan de lezers en volgers

3 Comment on “Eeklo, u had geen genade

  1. Top!! Proficiat ☝🏽👍

  2. Machtig verslagske, sterk seizoen Phil

  3. Gelezen en goedgekeurd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.