Bedankt Lore,
Toepasselijk om te beginnen.
Voor de 4 de week op rij staat het weekend onrechtstreeks terug in functie van de triatlon.
Lore steunt mij hier gelukkig volledig in.

Merci.

Zondag gaan we om 13u30 van start in het toch wat smalle kanaaltje te Eeklo.
Aan de start niet van de minste.
Sanne Swolfs
Tim Brydenbach
Brecht Van Vooren
Lowie Dewitte
Wytic Priem

We gaan van start.
Ik geraakte gelukkig zeer snel uit het gewoel. Korneel, die bleef wat plakken (28ste) en zat in de massa, hij herpakte zich sterk op de fiets en bleef standhouden in het lopen en kwam net de top 10 binnen.
Ik posteerde me op plaats vier. Het was geen rechte lijn zwemmen.
Beetje naar rechts dan wat naar links. Technisch zwemmen eigenlijk. Ik koos een andere lijn na 300 m en kwam zo op kop.
Ik probeerde het tempo wat omhoog te trekken. Het gevoel zat zeer goed.
Ik kwam als leider uit het water.
Dit samen met Van Vooren (wat een klasbak, jong, talentvol en niet bang om met zijn kop tegen de muur te lopen), Swolfs, Brydenbach, Staelens (als ik zin heb dan zwem ik goed, deze blijf ik onthouden) en Dewitte.

Ik wisselde snel en probeerde meteen een kloofje te slaan. Dewitte zag dit en liet dit niet gebeuren.
Zes leiders. Maar niemand die echt aanstalte maakte om te rijden! Ik nam het initiatief samen met Van Vooren, Swolfs en Staelens deden ook hun duit in het zakje. Ik nam in het eerste deel toch het meeste werk voor mijn rekening.
Op het bochtige parkoers trok ik hard door na iedere bocht en ik schuwde zeker de risico’s niet in de bocht. Ik wou kost wat kost de boel in brokken trekken.

Halfweg kwam Swolfs er toch wat door. Hij nam de kop en het ging beduidende harder dan de eerste malen. Ondertussen bleef iedereen op 10 m. Een mooi schouwspel die fair verloopt. Altijd leuk. Na 35 km laat ik bewust een gaatje op Swolfs. Staelens probeerde om het gat te dichten eenmaal op meewind poefte ik in 1 trek het gat van een 15 seconden dicht. Swolfs en ik kwamen lichtjes afgescheiden binnen.

De ON clouds aan, de zweetband en als leider vertrekken.
Ik kan andermaal meteen het goeie ritme vinden.
De benen voelden goed.
Swolfs kwam op en over mij en loopt stelselmatig uit.
Dit scenario had in in gedachten.
Sanne is de betere loper.
Na 5 km haalde Brydenbach mij in. Ook hem had ik verwacht. Andermaal een betere loper dan mij. Maar ik kan ze beide in het vizier houden.
Ondertussen kan ik Van Vooren afhouden. Deze kerel, daar horen we nog van.
De posities veranderen niet meer
1,2 en 3 komen binnen de minuut na elkaar over de aankomst.
Ikzelf ben tevreden met mijn 3 de plaats.
Ik had de benen maar het parkoers liet niet toe om zomaar van deze mannen weg te rijden.
Soit. Andermaal bevestiging dat ik goed bezig ben.

Nu een dikke maand geen triatlon competitie.
Basis leggen voor de augustus maand en ondertussen ook eens op zwier. Ook dit moet gebeuren.
Hopelijk kan ik nu de looptrainingen volledig en pijnvrij hervatten.
Gisteren (28 juni) liep ik voor het eerst 30 min op training en dit pijnvrij.
Wie het kleine niet eert …

Tot hoors

De Phil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.