Hey,

Even tussendoor wat up to date nieuws.
De conditie is in stijgende lijn. Ik deed al enkele prikkels en kan alleen maar positief bevestigen.
Het scheenbeen zal altijd een hekelpunt blijven in mijn sportbelevenis.

Ik wou even reageren op sommige vaak gestelde vragen die ik krijg.
Zo vroeg iemand. Werken trainen, eten en slapen. Hoe fix jij dit?

Ik zeg altijd , alles begint met motivatie. Wie geen motivatie heeft zal het niet lang volhouden. Soms moet ik mij er ook doorsleuren naar een training maar als je het graag doet. Ook dedication is belangrijk. De training afwerken zoals ik die plande. Niet inboeten tijdens  de training.
Durven luisteren naar je lichaam is ook belangrijk. Ikzelf heb geen trainer maar ik luister naar mijn lichaam. Onlangs nam ik 2 dagen rust. Mentale rust. Het hoofd zat bomvol, trainen lukte niet en de focus was ver te zoeken. Dan is de truc om je over die negativiteit te zetten, de draad terug oppikken en er terug hard voor te gaan. Simpel is het niet altijd.
Onrechtstreeks heb je altijd mensen die je altijd willen afrekenen op het slechte.
Optrekken en de goeie aspecten.

Slapen als topsporter is belangrijk.
Ik prijs me gelukkig, 5u slaap is voldoende om de dag erop, fris man te zijn. Natuurlijk te weinig voor een sporter maar goed. Het is wat het is en ik voel er mij wel goed bij. Meer slaap is ook niet altijd mogelijk in combinatie met mijn job. Vaak vroeg ( lees zeer vroeg) vertrekken.
Mijn voeding hangt af van de training die ik plande.


Natuurlijk zit ik ook nog met een bepaalde druk. Gelukkig, ik kan daar relatief goed mee omgaan. Spelenderwijs ja ook als dertiger. Waarom niet. Ik leg voor mezelf de lat hoog, realistisch hoog.
Eenmaal ik niet meer aan mijn vooropgestelde doelen kan voldoen, zal de stap terug meteen gezet worden.
Sporten met doel om te presteren, is
meer dan enkel trainen.
Dit vergeten er zeer veel. Iedere persoon reageert anders eenmaal die nummer vastgespeld is.
Ik kreeg ook ooit de opmerking.
Jij hebt talent, dat gaat vanzelf.
Dan reageer ik, misschien wel maar talent moet ook trainen en hoe gerichter ik train, hoe meer het talent tot zijn recht zal komen.

CODE ROOD

De dag dan de Ronde van Vlaanderen ben ik ziek gevallen. Een volle week niet werken niet trainen en veel zeer veel slapen. Ideaal voor het seizoen die voor de deur staat. Neen zeker niet maar goed het is nu zo. Hopelijk is mijn volledige winter werken niet voor niets geweest. Morgen probeer ik de training te hervatten. Nog een 3 tal weken en de real shit begint.

LETS DO THIS

Groetjes de Phil

One Comment on “Man down

  1. … zo hoor en zie’k het geirn’
    😎
    Alvast alle succes ‘t komende seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.