Op 1 of andere manier stond ik vrij relaxed aan de start. Gezonde stress. Of was het Pauline die al mijne stress wegtrok omdat zij zodanig zenuwachtig was voor hare race, dat het bij mij niet meer opviel. Wie zal het zeggen.

Goed 14u30. We duiken in het veel te koude water. 15 graden. Zeveraars. No way, dit is kouder.
Maar goed.
Copain Berrie komt naast me liggen op de eerste rij.
We starten en op rechts vliegen ze vol weg.
Ikzelf blijf naast Bert hangen maar we zwommen een strak tempo.
Tot…

Na een 200 tal meter krijg ik een zeer benauwd, benard gevoel, ik kon niet meer in de diepte kijken. Alles zwart. Hyperventileren en plots zeer angstig. Alsof er 30 atleten op me sprongen. Ik stopte met zwemmen.
Schoolslag en dan eventjes op mijn rug laten drijven. Ik wou zo snel mogelijk naar de kant. Ik panikeerde immens. Schrok van mezelf.
Goed ik herpak me en vat rond positie 25 het zwemmen terug aan.
Ik raak in het ritme en zet ondanks alles 10de voet aan wal.
1’30 achter de leiders
1’ achter de achtervolgers.

Ik wissel zeer vlot, ondertussen tikt copain Berrie tegen de kont. In volle wedstrijd. Berrie durft da.
Nummer aan, rode pot op de kop, wissel uitspurten. De velo op en gas. Vanaf de eerste meters vond ik een zalig tempo. De hendel open en bustelen op de zwette.

Enkel maar mikpunten voor me. Ik haalde ze 1 voor 1 in en liet ze ook meteen achter. Ik sluit aan bij de achtervolgers.
Goris, Clijsters, Van Hamme, Dircken.
De schuif open Dircken en Van Hamme blijven hangen. Laats genoemde nestelde zich zeer dicht. Te dicht. Hij wou waarschijnlijk zien met welke tubes ik reed … Stayeren heet dit, terwijl Geel non drafting is.

Soit.

Doorbustelen. Ik haal Lemmens en Wera in. Ook hier wou laatstgenoemde mijn merk van tubes zien. BOYS TZIJN VELOFLEX TUBES. Bij deze. Na 20km kom ik door als leider.

Ik probeer op allerhande manieren weg te rijden maar als je van
10m, 5m maakt en dit in combinatie met een veel te lakse arbiter … mission impossible.

Andermaal Soit

3km voor de wissel kreeg ik ze er toch af. Laat. Veel te laat. Enkel Dircken volgde op de correcte afstand (zoals hij ook de hele wedstrijd deed). Ik duw af en zie 43,2 gem staan op net geen 40 km. Mooi gestampt met die smalle pootjes.

De wissel binnen poeffen als leider, een wissel als uit de boekjes en weg. De grijze haarband aandoen en meteen ritme zoeken. Na 3 km haalden de slepers mij in en lopen gestaag weg. Na 6 km haalde fenomeen Hemeryck mij in en liet me ter plekke. Alles bleef binnen de minuut en ik liep met een lichte ontgoocheling onder de boog.
4de verdikke. Er zat meer in. De drang naar winst is immens.

Goed, eventjes bekomen. 2 minuutjes  afzijdig houden. Vloekje links, vloekje rechts, vuistje tegen de vuilbak. Oké uit de tunnel komen en iets halen om te drinken. Ondertussen was Pauline de perfecte soigneuze. Ondanks ze zelf koud had maakte ze dat ik het zeker niet had.
Bedankt.

Conclusie van Geel.
Stayeren zal er nooit uit raken als de arbiters niet ingrijpen.

Noot aan mezelf.

Paniek momentje … vanwaar komt het? Ik weet het niet.
Maar.
Zwemmen moet beter. Het fietsen is fantastisch en het lopen is aan het komen.
Olympische kalmte en gefocust verder trainen

Merci aan de supporters maar vooral toch aan Pauline.
Ze nam deel aan de sprint triatlon. Hare eerste race.
Na een goed zwemnummer, een sterk fietsnummer en een prachtig loopnummer kwam ze als 13de over de streep. Ondertussen verzorgde ze het entertainment voor en na de wedstrijd.

Vuistje dabei.

Veel leesgenot
De Phil

One Comment on “Paniek in de keet

  1. Top👍🏿
    Mbt Geel 🤔🤧 ik herrinner mij gelijke situaties jaren terug. Ook ik was faliekant tegen stayeren en ondanks hun superprestige status, was dat ook een groot toen.
    Ne proficiat alletwee ☝🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.