Vorige week stond ik aan de start van de T3 te Antwerpen. Een wedstrijd in ploegbelang. Met de fiets van Lauwe naar Antwerpen, een bescheiden 110km aan 29 gem met een constante tegenwind. Wat had je gedacht. Daarna 750/20/5 alles open. We haalden een mooi resultaat met de boys. Ik zag een sterke Jasper Sabbe en ik was onder de indruk van Segaertje.

Week 5 race 5.

Eeklo.

 5de wedstrijd in 5 weken.
De bovenbenen voelen zwaar aan.
Kareltje was express afgekomen om me in actie te zien.
Stephanie hare gsm was opgeladen voor filmpjes, Gianni bleef de koel zelve en vadre. Vadre blijft vadre.

Enkele dagen voordien had ik naar Hans gezonden.
Eeklo is van mij.
Die grootspraak. Zucht, zal het nooit afleren. Ook de dag ervoor tijdens het loszwemmen had ik me laten verleiden door die uitspraak te doen. Nochtans. Brydenbach, Vanvooren, Swolfs aan de start. Geen sukkelaars.

De lokale held, Kevin Strubbe stond ook aan de start.
Na lang zagen, kon ik hem overhalen om dan toch te starten.
Hij had 3 doelen.
– 40 gem
– niet gedubbeld worden door mij
– winst 40 +
3 x check voor hem
Proficiat

We gingen van start zonder pak. Ideaal voor mij. Van in het begin kon ik mij in een groepje van 4 handhaven. Copain Berrie miste net de aansluiting. Doch zeer sterke race. Hij finishte als 10de. Een knal prestatie van onze verkoper van een Duits automerk dat ik nu niet zal vernoemen. Pieter Vanhee. Toch een monument in de triatlonwereld arriveerde ook in de top 15. Ver van versleten dus

Terug naar mijn race. Ik zette als 5de voet aan wal, klein spurtje en ik ging als leider de wissel binnen.
Verdikke, wisselen als een toerist. De helm ging niet meteen toe, het vizier viel eruit. Ik verliet als laatste de wissel. Gianni zag me sukkelen maar maande me aan om rustig te blijven.
Ik schoof meteen op en nestelde me in de 2de positie.

De leider had 30sec voorsprong.
Sanne zette zich resoluut op kop en dichtte de kloof. Mijn moment om de hamer uit te halen en de kraan volledig open te draaien. We kwamen aansluiten bij de leider, ik schoof meteen door en nam de leiding.

All in,
All in,

Ik zag meteen dat het tempo voor Tim en Brecht te hoog was. Ik keek op mijn teller en dacht bij mezelf. 20 min deze inspanning en het gat is gemaakt. Ik deed dit en de voorsprong bedroeg meer of 1 minuut. Sanne nam nog eens over op de strook tegenwind. Hield het tempo mooi strak.
Ideaal we zijn weg. Bij het indraaien van de wissel bedroeg de voorsprong 2 min.

Sanne, wisselt, loopt 200m en stopt.
Zoals aangekondigd.
Hij sukkelt met een blessure. Ik wens hem alvast het allerbeste met de revalidatie en dat hij snel terug mag zijn op het topniveau.

Voor mezelf had ik voorgenomen. 10km tegen de limiet te lopen. Niet op reserve, niet inhouden.
Gewoon lopen. Ik kon nog eens een minuut nemen op de concurrentie. Ik legde een strakke loopproef af.
Zeer tevreden.

Ik kwam als winnaar over de streep met 3 min voorsprong. Mooie afsluiter me dunkt. Na 5 weken zit er nog altijd iets op.

Nu wat gaan trainen en genieten in het Zuiden van Frankrijk. Om daarna aan een ferm 2de luik te beginnen

Noot aan mezelf.
Sterker met de week.

Zeer tevreden. Blessurevrij, veel leute, veel veilige kilometers. Op naar meer van dat.

Merci aan alle supporters, fotografen, vrijwilligers.

Groeten De Phil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.